• svg
  • svg
thumb

دفتر مرکزی تهران

خیابان انقلاب - مجتمع تجاری صنعت

درخواست مشاوره

به دنبال یک سازنده با کیفیت و مقرون به صرفه برای پروژه بعدی خود هستید؟

* Please Fill Required Fields *
img

تماس با بخش فنی

0912-2705852

ساعت کاری

جهت ارسال نمونه ها لطفا با هماهنگی قبلی در ساعات مشخص شده مراجعه فرمایید.

  • شنبه تا پنج شنبه9 صبح الی 17 عصر
  • svg
thumb

دفتر مرکزی تهران

خیابان انقلاب - مجتمع تجاری صنعت

درخواست مشاوره

به دنبال یک سازنده با کیفیت و مقرون به صرفه برای پروژه بعدی خود هستید؟

* Please Fill Required Fields *
img

تماس با بخش فنی

0912-2705852

ساعت کاری

جهت ارسال نمونه ها لطفا با هماهنگی قبلی در ساعات مشخص شده مراجعه فرمایید.

  • شنبه تا پنج شنبه9 صبح الی 17 عصر

ابرنقاط و مهندسی معکوس در نرم افزار طراحی مهندسی CATIA قسمت سوم

نویسنده admin دسته بندی دسته‌بندی نشده

24

خرداد
1400

در ادامه ­ی بحث های دو شماره قبل ، در این مقاله روش ایجاد مدل سه بعدی چرخ دنده ­ای مطابق زیر آموزش داده خواهد شد.

 

 

gear-cloud-of-points-

 

 

نکته بسیار مهم در ایجاد مدل سه بعدی ، ساده نگاه کردن به قطعات است . نباید برای ایجاد مدل سه بعدی لقمه را دور سر خودمان بچرخانیم قبل از شروع کمی فکر کنید و ببینید چه روشی به ذهن شما می آید ؟!

در مرحله ی اول تمام عملیاتی که در شماره­ ی قبل برای تنظیم موقعیت ابر نقاط عنوان شد برای این چرخ دنده نیز بکار میگیریم. در مرحله ­ی دوم از صفحه وسط چرخ دنده استفاده کرده و مطابق شکل زیر خطی که مشخص کننده ­ی زاویه مخروط چرخ دنده میباشد را ترسیم میکنیم. این خط با خط افق زاویه ۵/۴۰ درجه دارد. پیشنهاد میشود موقعیت این خط با بزرگ نمایی کردن (Zoom) و بصورت چشمی تنظیم شود.

gear-cloud-of-points

در مرحله­­ ی بعد برای اطمینان از یک دست بودن دندانه­ ها خط ترسیمی را حول محور چرخ دنده دوران می دهیم . ( توجه داشته باشید تنظیم ابر نقاط  بر روی محورهای اصلی در این مرحله کار را ساده میکند ). نکته مهم دیگر آن است که ممکن است یکی از دنده­ های این چرخ دنده معیوب باشد و ما مستقیم به سراغ همان چرخ دنده رفته و آنگاه تمام ۱۸ دنده را معیوب مدل میکنیم ، این کنترل از چنین خطایی جلوگیری می نماید.

gear-cloud-of-points-2

در مرحله ­ی بعد یک صفحه عمود بر خط ترسیمی و دقیقا در وسط آن ایجاد می نماییم برای این منظور از دستور plane استفاده میگردد.

plane

دو صفحه­ ی دیگر ، موازی با صفحه­ ی اول و با فاصله­ ی ۱۰ میلی متری از آن صفحه ترسیم میکنیم.

plane 2

با استفاده از دستور  Planar sections  Planar sections دو برش از ابر نقاط استخراج مینماییم . برای اینکه برش کل ابرنقاط را در بر نگیرد می توان با استفاده از دستور activate   activate   محدوده ­ی مورد نظر را فعال کرد .

plane

توجه کنید هنگام برش گزینه ­ی flip to curve creation غیر فعال باشد ( گزینه نمایش داده شده در شکل زیر). با غیر فعال نمودن این گزینه برش بصورت منحنی ایجاد نشده و می توان به روشی که در ادامه توضیح داده خواهد شد یک منحنی مناسب و متفاوت ایجاد نمود.

planer section

در این مرحله بر روی یکی از دو صفحه ­ی ایجاد شده یک sketch ترسیم میکنیم . ایجاد این sketch با استفاده از دستور spline و line ممکن است . نکته­ ی مهم در این مرحله ایجاد منحنی طرف دیگر بصورت کاملا قرینه میباشد.

sketch

مرحله ی قبل را برای ترسیم مقطع دوم نیز تکرار می کنیم.

sketch

برای اطمینان از کیفیت منحنی­ های ترسیم شده میتوان آنها را تحلیل کرد . برای این منظور از دستور porcupine curvature analysis  porcupine curvature analysis استفاده میگردد. (در صورتی که مفهموم آنالیز را نمی دانید به کتاب کاملترین مرجع نرم افزار طراحی مهندسی CATIA  تالیف محمدرضا علی­پورحقیقی مراجعه کنید ).

آنالیز منحنی ها

برای اینکه بتوان از دستور multi sections surface multi sections surface  استفاده کرد و یک سطح مناسب ایجاد نمود مطابق شکل زیر سه خط مستقیم به عنوان guide ترسیم می نماییم . هر سه خط باید از دو مقطع عبور کند.

ایجاد خطوط راهنما

حال با استفاده از دستور  multi sections surfacemulti sections surface سطحی مطابق زیر ایجاد میکنیم.

 

ایجاد سطح یک دنده

بررسی میکنیم اگر طول سطح از طول دنده­ های چرخ دنده کمتر است با استفاده از دستور  extrapolateextrapolate طول آن را زیاد میکنیم.

افزایش طول  سطح

در هنگام افزایش طول مطابق پنجره­ ی زیر گزینه continuity را در حالت curvature  قرار داده تا طول سطح با پیوستگی نرم افزایش یابد.

 

extrapolate definition

سطح ترسیمی را نسبت به محور چرخ دنده ۱۸ بار تکرار میکنیم ، برای این منظور از دستور circular pattern circular pattern  در محیط GSD استفاده میکنیم.

circular pattern

بین سطوح چرخ دنده ها با استفاده از سطوح  BlendBlend یک سطح ایجاد میکنیم . پیوستگی در این دستور را ، در حالت point قرار میدهیم.

ایجاد سطح مابین دو دنده

سطح ایجاد شده در مرحله ی قبل را ۱۸ بار تکرار می کنیم تا تمام فواصل پر شود.

ایجاد سطوح مابین دو دنده

تمام چرخ دنده ­ها تا این مرحله ایجاد گردیده است ادامه کار همانند آن چیزی است که در مقاله­ ی شماره ۲ آمده است.

در محیط part design سطوح بسته را با استفاده از دستور  close surfaceclose surface تبدیل به solid میکنیم.

solid

و با استفاده از دستورات تکمیلی مانند fillet ، عملیات نهایی را بر روی حجم ایجاد میکنیم و چرخ دنده مطابق شکل زیر بوجود می آید.

fillet

در این سه مقاله توضیح اجمالی در مورد ابر نقاط و مهندسی معکوس در نرم افزار طراحی مهندسی CATIA آورده شده است ، بحث در این باره بسیار است .

ادامه دارد …

درج نظر